Mechatronica


  WIGRACOMP BV staat voor de ontwikkeling van Mechatronica opleidingen in Nederland. Wim de Graaf bekend als de Mechatronica Paus is directeur van WIGRACOMP BV en houdt zich vanaf 1989 intensief bezig met de ontwikkeling van Mechatronica opleidingen in Nederland. Hieronder een overzicht van de ontwikkeling en de activiteiten door de jaren heen.  

We schrijven het jaar 1983: Op dat moment werd door de directie van de 1ste Christelijke Technische School aan de Gordelweg 120 in Rotterdam bekend gemaakt dat er twee computers aan de school zouden worden geleverd.
Wij als docenten elektrotechniek waren er vast van overtuigd dat ons deze computers geschonken zouden worden. Wat een teleurstelling toen bleek dat de computers gingen naar de docenten wiskunde en natuurkunde.
‘Mechatronica’ was een woord dat niet werd gekend, maar de voorloper diende zich aan.


De frustatie over het niet verkrijgen van de computers was zo groot dat de docenten elektrotechniek een plan opstelden tot invoering van Technische Informatica in de BovenBouw van het Lager Technisch Onderwijs (TIBBLTO). Dit plan ging onder andere over het gebruik van computers en PLC’s in de technische vakrichtingen.
Deze gedachte was ontstaan na het volgen van een workshop PLC techniek bij Geveke Elektronica. In deze workshop leerden we een PLC te programmeren door het programmeren met behulp van functiecodes.
Het plan stuurden we naar de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) en de Vereniging voor Elektrotechnisch Vakonderwijs in Nederland (VEV).

vorige 

 

 

 
Wigracomp B.V. 2009