Mechatronica


  WIGRACOMP BV staat voor de ontwikkeling van Mechatronica opleidingen in Nederland. Wim de Graaf bekend als de Mechatronica Paus is directeur van WIGRACOMP BV en houdt zich vanaf 1989 intensief bezig met de ontwikkeling van Mechatronica opleidingen in Nederland. Hieronder een overzicht van de ontwikkeling en de activiteiten door de jaren heen.  

We schrijven het jaar 1989: Op dat moment heb ik door omstandigheden het reguliere onderwijs vaarwel gezegd en ben in dienst getreden van Festo Didactic te Delft.
Festo BV heeft zo zijn/haar eigen ‘marketing tool’ om de klanten te binden. Festo Didactic is een bewuste keuze om klanten te trainen in het gebruik van hun producten en om het onderwijs te voorzien van leersystemen. We weten allemaal dat op school ‘zien’ is later in het bedrijfsleven ‘kopen’. Achteraf gezien een werkelijk fenomenale keuze van de familie Stoll uit het Duitse Esslingen nabij Stuttgart.
Zo in de overgang van 1989 naar 1990 krijgen we bezoek van enthousiaste wereld verbeteraars uit Australië. Zij komen met de vraag of wij in 1991 mee willen doen met een demonstratiewedstrijd ‘Mechatronica’ tijdens de Worldskills Competition in de RAI in Amsterdam. ‘Mechatronica’ is in Azië en Australië een vakgebied dat toekomst biedt.


In die periode denken we in Nederland bij het horen van deze betiteling aan ‘Besturingstechniek’ dat een opkomend vakgebied is in het Middelbaar Technisch Onderwijs binnen de afdeling Werktuigbouwkunde.
Naast de voorbereiding voor deelname aan de Worldskills, heeft Festo Didactic een grote order in de wacht gesleept om drie van de acht werkplekken voor het project TIBBLTO in te vullen. Ongeveer 230 scholen in Nederland krijgen equipement voor acht werkplekken rond het thema ‘Technische Informatica’ bestemd voor alle afdelingen in de bovenbouw van het LTO.

vorige

 
 
 

 

 

 

 
Wigracomp B.V. 2009