Mechatronica


  WIGRACOMP BV staat voor de ontwikkeling van Mechatronica opleidingen in Nederland. Wim de Graaf bekend als de Mechatronica Paus is directeur van WIGRACOMP BV en houdt zich vanaf 1989 intensief bezig met de ontwikkeling van Mechatronica opleidingen in Nederland. Hieronder een overzicht van de ontwikkeling en de activiteiten door de jaren heen.  

In 2004 start de eerste lector Mechatronica aan  het HBO in Eindhoven. Deze regio staat bekend als Mechatronicacentrum van Nederland. Mechatronica is in vele vormen waar te nemen, zo is het in de regio Eindhoven een combinatie van Fijnmechanica, Electronica en Informatietechniek uitgevoerd door bedrijven zoals: Philips, ASML, KMWE, NTS Groep en vele andere bedrijven.

In de regio Midden-Brabant komen we een andere vorm van Mechatronica tegen, deze is meer gericht op de machinebouw, hier is het meer de combinatie van Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Elektronica en Technischa Informatica.
Op 1 maart 2009 is de lector Mechatronica MBO/HBO in de regio Midden Brabant met zijn werkzaamheden begonnen. De lector afkomstig uit het bedrijfsleven wordt ondersteund door een coördinator die een veel ervaring heeft in de combinatie van onderwijs en bedrijfsleven. De coördinatie wordt gevoerd door Wim de Graaf van WIGRACOMP BV.
Het lectoraat in de regio Breda en Tilburg, wordt mede vorm gegeven door de organisaties: Platform Techniek Midden-Brabant, Regionaal Overleg Bedrijfsleven Onderwijs (ROBO) Mechatronica, de branchevereniging Federatie Aandrijftechniek (FEDA), de Hogeschool Avans en het ROC Tilburg.

vorige

 
 
 

 

 

 
Wigracomp B.V. 2009